DIMAR a aniversat 15 ani de activitate in constructii speciale

Luna decembrie, prin definiţie, dar şi tradiţie, este dedicată evenimentelor, petrecerilor şi bineînţeles, cadourilor. Pentru societatea Dimar, cel mai frumos dar oferit într-o perioadă de criză, a fost cel al manifestării aniversare a 15 ani de activitate. Evenimentul aniversar a fost organizat într-o locaţie elitistă – Palatul Snagov, un prilej excelent de a vizita un obiectiv arhitectural, cultural şi istoric de excepţie, dar şi de a trăi emoţia unei gale de mare calitate. Participarea numeroasă şi atmosfera distinsă, dublate de căldura şi ospitalitatea gazdelor, au fost întregite de cuvintele adresate de directorul societăţii Dimar, domnul ing. Iulian Drăgunoiu.

“Fiecare eveniment are semnificaţia lui, practic, propria istorie şi realizare. Implicit pentru noi, fiecare realizare a colectivului Dimar este o realizare a fiecăruia dintre noi, iar fiecare eveniment înseamnă debutul unei noi provocări. Am mulţumirea deplină că avem alături colaboratori şi parteneri de suflet, angajaţi, membrii ai familiei şi oameni dragi de care ne simţim legaţi prin activitate, trăiri, emoţii, deziluzii dar şi împliniri şi realizări.

Chiar dacă este o perioadă de maximă criză, o perioadă aspră, cred că este important să marcăm un eveniment atât de preţios şi să avem alături persoane dragi nouă. Orice eveniment rămâne în sufletul participanţilor ca un moment special prin unicitatea lui şi în istoria evoluţiei societăţii noastre ca un element de tradiţie şi continuitate. Filozofia noastră se circumscrie motto-ului lui Confucius: «Nu trebuie să fii trist că nu ai fost remarcat, ci să fii trist doar pentru că nu ai făcut nimic remarcabil.» De aceea, tot ce ne propunem şi întreprindem este menit să ne reprezinte ca entitate şi specialişti. Suntem într-o permanentă căutare de proiecte inedite, care odată realizate şi puse în practică ne fac să simţim că am făcut ceva cu totul special.

Educaţia, pregătirea profesională, structura umană şi raţiunea ne determină să tratăm fiecare proiect şi produs cu maximă intensitate şi responsabilitate, indiferent care ar fi miza, pentru că de noi depind vieţile şi viitorul oamenilor. Pentru noi este foarte important să ne dezvoltăm şi să creştem prin calitatea lucrărilor noastre şi mai puţin prin cantitatea lor, o creştere sănătoasă alături de partenerii noştri.

În concepţia Dimar, factorul uman este foarte important, fie el partener sau beneficiar, fie colaborator sau angajat. Astfel, în jurul celor aproximativ 800 de angajaţi există cel puţin tot atâtea microuniversuri, familii, responsabilităţi, educaţii, destine şi cu aşa ceva nu poţi glumi. Am satisfacţia împlinită că pe parcursul celor 15 ani de activitate am împământenit unele obiceiuri la nivel de firmă care au intrat în obişnuinţă, toate ca o recunoaştere adusă omenilor alături de care muncim, dar cu scopul de a marca momentele importante din viaţa noastră.

Experienţa şi practica au demonstrat că nu poţi să exişti sau să faci lucruri mari, cel puţin în construcţii, de unul singur, de aceea echipa este foarte importantă. Extrem de important, însă, este şi exemplul personal şi competenţa profesională, de aceea pariem pe câştig, răsplătim eforturile şi loialitatea, respectăm valorile ca să fim respectaţi şi mai apoi petrecem şi sărbătorim dacă munca noastră a avut succes, pentru că avem de ce şi chiar merităm acest lucru. Astfel, petrecerile aniversare, prima în luna iunie, cea de-a doua în luna decembrie a fiecărui an, bineînţeles şi cele dedicate fiecărei lansări de obiectiv, pachetele pascale sau cele de Crăciun şi excursiile oferite femeilor din firmă sunt şi ele o formă meritorie de apreciere a existenţei noastre în acest habitat numit Dimar. Pentru că mai presus de premii sau diplome, stau meritele noastre materializate în durabilitatea lucrărilor, consecvenţa calităţii, exigenţa responsabilităţii, dar şi în profesionalism.

Nu poţi să nu fi fericit când la un asemenea eveniment ai alături oameni dragi, colaboratori, parteneri, angajaţi, familia, soţia, copiii şi nu în ultimul rând, pe mama. Mama, cea care a creat şapte suflete şi care la cei 88 de ani, în ciuda tuturor suferinţelor fizice a reuşit să vină din provincie, alăturându-se evenimentului şi bucurându-ne cu prezenţa ei. Am reuşit şi noi, în felul acesta să-i netezim şi să-i mângâiem sufletul aşa cum se cuvine să facă orice copil părinţilor lui şi aşa cum se cuvine să primească orice părinte de la copilul lui, ca o recunoaştere a eforturilor şi sacrificiilor făcute, a educaţiei primite şi ulterior a monitorizării confortului şi bunăstării lui. Sunt lucruri şi bucurii de suflet pe care le aşezăm întotdeauna înaintea celor materiale, pentru că ceea ce lăsăm în urmă este mai important decât momentul şi satisfacţia unor realizări materiale spectaculoase… şi dacă credeţi în noi şi doriţi să ne împărtăşiţi realizările, bucuriile şi trăirile, atunci vă aşteptăm în formulă completă şi la aniversarea celor 20 de ani de activitate Dimar, cu certitudinea împlinirilor depline.”